Στο εσωτερικό της έκθεσης New Hockney της Tate της Βρετανίας

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία: ο David Hockney είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες της εποχής μας, ευρέως αγαπημένος για τις εικονικές του ζωγραφιές στις πισίνες του LA, κολάζω πορτραίτα Polaroid και τοπία του Γιορκσάιρ που συλλαμβάνονται μέσω iPhone, iPad και πολλά άλλα. Αλλά πόσο πραγματικά ξέρετε για τον βρετανό καλλιτέχνη και το έργο του; Ένα καλό μέρος για να αναβαθμίσετε τις γνώσεις σας θα είναι η νεοαποκτηθείσα αναδρομική έκθεση της Tate της Βρετανίας, μια έκθεση που προβάλλει σχεδόν 60 χρόνια της δουλειάς των καλλιτεχνών – από τους λιγότερο γνωστούς φοιτητικούς πίνακές της στο Royal College of Art, στη διαδικασία πίσω από τα σχέδια iPad και τα πάντα στο μεταξύ. Η εκπομπή τρέχει από τις 8 Φεβρουαρίου έως τις 29 Μαΐου 2017, αλλά προς το παρόν, εδώ είναι η προεπισκόπηση των καλύτερων τμημάτων.

Το Hockney βρήκε για πρώτη φορά παγκοσμίως τη φήμη του με τις απλές αλλά πολύχρωμες καμβά του ηλιόλουστες σκηνές της Καλιφόρνιας, χάρη στις ευχάριστες παστέλ αποχρώσεις τους, τις γεωμετρικές μορφές και την εσωτερική ματιά στην χαλαρή γοητεία της ζωής του Χόλιγουντ. Προβλέπουμε τις εκτυπώσεις του δίπλα στην πισίνα να είναι οι πιο πολυπόθητες αγορές στο κατάστημα δώρων.

Ο Hockney είδε την παραδοσιακή φωτογραφία ως μονοδιάστατη, επικρίνοντας τον τρόπο με τον οποίο οι φωτογραφίες λαμβάνονται από μια ενιαία οπτική γωνία και συγκεντρώνουν μόνο ένα κλάσμα χρόνου. “[Είναι σαν] κοιτάζοντας τον κόσμο από την άποψη ενός παραλυμένου Κύκλωπας”, δήλωσε περίφημα. Η ίδια η φωτογραφία του Hockney αμφισβήτησε αυτό, λαμβάνοντας διάφορες απόψεις, καθώς και χρόνο και κίνηση, συχνά χρησιμοποιώντας εκατοντάδες Polaroids για την κατασκευή μιας εικόνας. Το παράδειγμα αυτό συλλαμβάνει διάσημο σεναριογράφο Bill Wilder και τη γυναίκα του ηθοποιού στο LA.

Regenre Moda
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book.It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum.

Αφήστε μια απάντηση


ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ
cards
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο συμφωνείτε με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων μας.
Περισσότερα